Meny

Självklart ingår vårt egenbakade bröd, bryggkaffe  samt bordsservering i våra luncher

Vecka 40

Veckans lunch

145:-
SERVERAS 11.00-15.00

Måndag
Halstrad gös, potatissallad med fransk vinigrette, friterad morot, blåmusselsky eller Köttfärslimpa fylld med västerbottenost och bacon, potatispuré, gräddsås, lingon
Tisdag
Kokt kolja, ägg- och persiljesås, kokt potatis, citron eller Biffstroganoff, ris, rostad paprika, saltgurka
Onsdag
Varmrökt lax, limeaioli, sallad på betor och potatis, ärtskott, citron eller Lågtempad tri tip, potatisräfflor, bearnaisesås, rödvinssky, tomatsallad
Torsdag
Panerad sej, dillmajonnäs, kokt potatis, citron, sockerärtor, kapris eller Oxbringa, senapscreme, pepparrot, rostade rotfrukter, rödvinssky
Fredag
Poké bowl på tärnad lax och tonfisk, avokado, mango, chili, kimchi, svartris eller BBQ-bakad fläskkarré, sötpotatispommes, coleslaw, pico de gallo
Veckans vegetariska: Linscurrygryta, myntayoughurt, papadam, ris, gurksallad

Förätter

Skagenröra - smörstekt levainbröd toppad med löjrom 135
Liten råbiff blandad med ponzu serveras med bovetecrunch, krasse och chilimajonnäs 115

Varmrätter

Skagenröra - smörstekt levainbröd toppad med löjrom 245
Fisk-och skaldjursgryta - smak av saffran och tomat serveras med räkor och blåmusslor samt saffransaioli och vitlöksbröd 235
Råbiff på svenskt nötytterlår - ponzu, bovetecrunch, krasse, chilimajonnäs äggula och pommes frites 215
Kalvköttbullar - rårörda lingon, pressgurka och gräddsås serveras med potatispuré 195
Schnitzel - brynt citron- och gräslökssmör, kapris, rödvinssky och pommes frites 195

Dessert

Creme brulé med smak av vanilj 95
Öppen chokladcheesecake med dulce de leche , hallon sobert och färska bär 105
Egengjord mörk chokladtryffel 35
Valfri kula glass/sorbet 35

Serveras på lördagar 12.00-16.00 och söndagar 12.00-16:00

 

 

Smått & Plock

Oliver 55
Marconamandlar 55
Hummus med cruditéer 75
Chips, löjrom, gräddfil, rödlök 105
2 sorters chark 95
Stor charkbricka 185
Pommes med dip 55

På bröd

Benedict - Avokado, pocherat ägg, majonnäs, bovetecrunch och krasse 155
Florentine - Kallrökt lax, pocherat ägg, hollandaise och spenat 165
Skagenröra - smörstekt levainbröd, löjrom 245
Bookmakertoast - surdegsbröd, oxfilé, pepparrot, dijonaise, picklad lök 195
Svamptoast - anklever, parmesan 130
Krispig kycklingburgare - avokadokräm, koriander, picklade silverlök, pommes frites, chilimajonnäs 185

Stammisarna

Pirens Ceasarsallad - räkor, hyvlad parmesan, surdegskrutonger 205
Moules frites 1/2 , 1/1 175/235
Fisk-och skaldjursgryta - tomat, räkor, blåmusslor, saffransaioli, vitlöksbröd 235
Råbiff - ponzu, äggula, bovetecrunch, krasse, chilimajonnäs, pommes frites 1/2, 1/1 125/215
Pirens kalvköttbullar - rårörda lingon, pressgurka, gräddsås, potatispuré 195
Schnitzel - brynt citron- och gräslökssmör, kapris, rödvinssky, pommes frites 195

Dessert

Creme Brûlée med smak av tahitivanilj 95
Öppen chokladcheesecake med dulce de leche , hallonsorbet och färska bär 105
Chokladtryffel med saltad kolacréme 35
En kula glass / sorbet 45
Pirens trio 99
Enkel espresso, chokladtryffel och 3cl Nederburg Noble Late Harvest eller Moscato d'Asti

Serveras alla dagar från 16.00

Förätter

Burratina med picklade gröna tomater, basilikavinägrett samt brödcrisp 115
Svamptoast med anklever och parmesan 130
Rökta räkor med saffransaioli och grillat surdegsbröd 155
Tonfisktartar blandad med ponzu serveras med avokado, gurka, mango och bovetecrunch 125
Moules marinieres med pommes frites 1/2 ca 400g 175

Varmrätter

Trio på betor - gulbetspuré, steka rödbetor, picklade polkabetor, getostcréme och rostade valnötter 185
Panzerotti fylld med svamp serveras med jordärtskocka, hasselnötter, parmesan toppas med färskriven riven tryffel 215
Pirens Ceasarsallad med handskalade räkor, hyvlad parmesan och surdegskrutonger 205
Laxsashimi med kimchi, sesampicklad gurka serveras med krispiga grönsaker och svartris 235
Moules frites serveras med majonnäs, citron och pommes frites 235
Fisk- och skaldjursgryta med smak av saffran och tomat med räkor, blåmusslor, saffransaioli och grillat bröd 235
Krispig kycklingburgare med avokadokräm, koriander, picklade silverlök, chilimajonnäs samt pommes frites 185
Råbiff på svenskt nötytterlår blandad med ponzu serveras med äggula, bovetecrunch, krasse, chilimajonnäs och pommes frites 215
Pirens kalvköttbullar med rårörda lingon, pressgurka och gräddsås serveras med potatispuré 195
Schnitzel med brynt citron- och gräslökssmör, kapris, rödvinssky och pommes frites 195
Helstekt ryggbiff med tomatsallad, rödvinssky, bearnaisesås och pommes frites 265

Dessert

Creme brûlée med smak av vanilj 95
Öppen chokladcheesecake med dulce de leche , hallonsorbet och färska bär 105
Chokladtryffel 35
Sorbet / Glasskula 35
Pirens trio – Enkel espresso, chokladtryffel och Boulard Solage Pays d’ Auge 3 cl eller Nederburg Noble Late Harvest 112