Kommer inom kort...

Meny

Serveras Måndag-Fredag från 11.00 – 14:00

Vecka. 43

Förätter

Jordärtskockssoppa med krispigt chips serveras med grillat bröd toppas med smörstekt svamp 95
Skagenröra serveras med smörstekt levainbröd toppas med löjrom 135
Liten råbiff blandad med ponzu serveras med bovetecrunch, krasse och chilimajonnäs 105

Varmrätter

Krämig svamprisotto på kantarell och champinjon med smak av tryffel och parmesan toppas med gräslöksolja och hasselnötter 205
Skagenröra serveras med smörstekt levainbröd toppas med löjrom 245
Pirens caesarsallad med handskalad räkor, hyvlad parmesan och surdegskrutonger 195
Fisk-och skaldjursgryta med smak av saffran och tomat serveras med räkor och blåmusslor samt saffransaioli 225
Råbiff på svenskt nötytterlår blandad med ponzu serveras med bovetecrunch, krasse, chilimajonnäs äggula och pommes frites 195
Pirens viltköttbullar med rårörda lingon, pressgurka och gräddsås serveras med potatispuré 175
Schnitzel med brynt citron- och gräslökssmör, kapris, rödvinssky och pommes frites 185

Dessert

Creme brulée med smak av vanilj 75
Ljummen chokladkaka med rårörda hjortron, saltrostad mandel och mascarponecréme smaksatt med citron och amaretto 105
Chokladtryffel 35
En valfri kula glass/sorbet 35

Dagens affärslunch

Måndag
Örtbakad kolja med räkor, rostad fänkål och pernodsås serveras med potatispuré eller Grillad karré från Dalsjöfors med spetskål, tryffelmajonnäs. rostad vitlökssky och pommes frites
Tisdag
Pasta linguine med scampi, vitlök, chili och persilja toppas med parmesanost eller Nattbakad svenskt högrev med skogsvamp, haricots verts och rödvinssås serveras med potatispuré smaksatt med västerbottensost
Onsdag
Smörstekt regnbågsforell med gräddkokt purjolök, rädisor och fänkål serveras med potatis eller Salsiccia med kronärtskocka, rostad lök och kryddig tomatsås serveras med rotselleripuré
Torsdag
Halstrad tonfisk med pocherat ägg, oliver, sardellyoghurt och liten sallad eller Rostbiff på hjort med brysselkål, lingonchutney, friterad persilja serveras med vinägersky och timjansrostad mandelpotatis
Fredag
Sotad lax med avokado, pumpafrön och mango serveras med quinoa och örtsallad eller Krämig pasta penne med oxfilé, svamp, torkad tomat, parmesan och pinjenötter
1 rätt – 160:- | 2 rätter – 200:-
Självklart ingår vårt egenbakade bröd, bryggkaffe  samt bordsservering i våra luncher -- På plats kan du också välja fritt bland våra förrätter

Serveras på lördagar 12.00-16.00 och söndagar 12.00-19.00

Smått & Plock

Oliver 55
Marconamandlar 55
Tomat- och mozzarellasallad 95
Hummus med cruditéer 75
Mac'n cheese 85
Chips, löjrom, gräddfil, rödlök 105
Charkuterier 55
Belgisk våffla, enrisrökt bacon, lönnsirap 95

På bröd

Benedict - Avokado, pocherat ägg, majonnäs, bovetecrunch och krasse 155
Florentine - Kallrökt lax, pocherat ägg, hollandaise och spenat 165
Skagenröra, dill, löjrom 175
Pulled pork, coleslaw, sötpotatis pommes frites 185

Stammisarna

Krämig svamprisotto på kantarell och champinjon med smak av tryffel och parmesan toppas med gräslöksolja och hasselnötter 195
Fisk-och skaldjursgryta med smak av saffran och tomat serveras med räkor och blåmusslor samt saffransaioli 225
Råbiff på svenskt nötytterlår blandad med ponzu serveras med bovetecrunch, krasse, chilimajonnäs äggula och pommes frites 195
Grillad hamburgare med tryffelmajonnäs, picklad silverlök och gruyèreost serveras med pommes frites 195
Pirens viltköttbullar med rårörda lingon, pressgurka och gräddsås serveras med potatispuré 185
Schnitzel med brynt citron- och gräslökssmör, kapris, rödvinssky och pommes frites 185

Dessert

Creme Brûlée med smak av tahitivanilj 95
Pirens äppelpaj på svenska höstäpplen serveras med vaniljsås 95
Friterad camembert med varma hjortron och friterad persilja 105
Ljummen chokladkaka med rårörda hjortron, saltrostad mandel och mascarponecréme smaksatt med citron och amaretto 105
Chokladtryffel med saltad kolacréme 35
En kula glass / sorbet 45
Piren trio 99
Enkel espresso, chokladtryffel och 3cl Nederburg Noble Late Harvest eller Moscato d'Asti

Serveras Måndag-Lördag från 16.00

Förätter

Jordärtskockssoppa med krispigt chips serveras med liten toast med smörstekt svamp 95
Honung- och chiligratinerad chévreost med balsamicoglaserade betor, rostade pinjenötter och bladspenat 115
Belgisk våffla toppas med löjrom, vispad crème fraiche, rödlök och citron 155

Varmrätter

Krämig svamprisotto på kantarell och champinjon med smak av tryffel och parmesan toppas med gräslöksolja och hasselnötter 205
Pirens caesarsallad med handskalad räkor, hyvlad parmesan och surdegskrutonger 195
Halstrad rödingfilé med löjrom, primörer och västerbottensostcréme serveras med smörad kräftsås och potatispuré 255
Fisk- och skaldjursgryta med smak av saffran och tomat med räkor, blåmusslor och saffransaioli 225
Råbiff på svenskt nötytterlår blandad med ponzu serveras med äggula, bovetecrunch, krasse, chilimajonnäs och pommes frites 195
Grillad entrecote med ankleversmör och marsalasky serveras med ljummen sallad på semitorkade tomater, haricots verts och vaxbönor samt pommes frites 275

Dessert

Creme brûlée med smak av vanilj 95
Pirens äppelpaj serveras med vaniljsås 95
Friterad camembert med varma hjortron samt friterad persilja 105
Ljummen chokladkaka med rårörda hjortron, saltrostad mandel och mascarponecréme smaksatt med citron och amaretto 105
Chokladtryffel 35
Sorbet / Glasskula 35
Pirens trio – Enkel espresso, chokladtryffel och Boulard Solage Pays d’ Auge 3 cl eller Nederburg Noble Late Harvest 112