Meny

Förrätt

Liten jordärtskockssoppa med blåmusslor, gurka och krasse
eller
Kalvcarpaccio med riven parmesan, rostade solroskärnor och semitorkade tomater

Varmrätt

Ungsbakad lax med rostad jordärtskocka, picklad blomkål och savoykål och äpple serveras med potatis och musselvelouté smaksatt med krondill
eller
Majskyckling med ragu på puylinser, smörstekt skogssvamp och haricots verts serveras med potatispuré, sherrysky och tryffelmajonnäs

Dessert

Välj fritt från vår dessertlista (Trion ingår inte i  erbjudandet)

Endast varmrätt 160:-

Två rätter 200:-

Självklart ingår vårt egenbakade bröd, bryggkaffe  samt bordsservering i våra luncher     

Förätter

Burrata med tomatsalsa på grillat levinbröd med basilika och mynta 115
Liten skagenröra serveras med smörstekt levainbröd toppas med löjrom 135
Rökta räkor med aioli med levainbröd 125

Varmrätter

Pasta linguine med basilika- och mandelpesto, blomkål, tomater och sockerärtor toppas med krämig burrata 175
Skagenröra serveras med smörstekt levainbröd toppas med löjrom 245
Pirens caesarsallad med handskalad räkor, hyvlad parmesan och surdegskrutonger 195
Varmrökt regnbågslax med forellromscréme, smörslungade betor, sparris, västerbottencrisp samt färskpotatis 215
Fisk- och skaldjursgryta med smak av saffran och tomat serveras med handskalade räkor, blåmusslor och saffransaioli 225
Råbiff på svenskt nötytterlår med torkad kapris, gulbetor, dijonsenap, rödlök, picklade senapsfrön och äggula serveras med pommes frites och majonnäs 195
Pirens viltköttbullar med rårörda lingon, pressgurka och gräddsås serveras med potatispuré 175
Schnitzel med brynt citron- och gräslökssmör, kapris, rödvinssky och pommes frites 185
Grillad entrecôte 300g med grillad sparris, friterade tomater, ramslöksemuslion serveras med rödvinssås och pommes frites 275

Desserter

Creme brulée med smak av vanilj 75
Mangomousse med passionfruktscurd, mangosallad med lime och mynta serveras med kokosmaränger 75
Chokladtryffel 35
En valfri kula glass/sorbet 35

Varmrätter

Under perioden 15:e juli tom 19:e augusti har vi vår ala carte meny även under helgen

Förätter

Burrata med tomatsalsa på grillat bröd med basilika och mynta 115
Liten skagenröra toppas med löjrom serveras med smörstekt surdegsbröd 145
Rökta räkor 150 gram med aioli och levainbröd 135
Ceviche på tonfisk och räkor med mango, lime, gurka, koriander samt sojaemulsion 115
Pirens charkbricka med pecorino, oliver, kronärtskocka, blandade charketurier och grillat bröd 195

Varmrätter

Dagens tips: Fisk och skaldjursgryta med tomat och saffran, handskalade räkor, blåmusslor och aioli 225
Dagens tips: Pirens club sandwich med kyckling, curry, äpple, levainbröd serveras med baconströssel, pommes frites och chilimajonnäs 155
Dagens tips: Schnitzel men citron- och gräslökssmör, kapris serveras med pommes frites och rödvinssås 185
Pasta Lunette fyllda med tryffel- och ricotta i krämig parmesansås med grön sparris, portabello, rostade solroskärnor och riven parmesan 225
Stor skagenröra toppas med löjrom serveras med smörstekt surdegsbröd 245
Rökta räkor 300 gram med aioli och levainbröd 235
Pirens caesarsallad med handskalad räkor, hyvlad parmesan och surdegskrutonger 195
Varmrökt regnbågslax med forellromscréme, smörslungade betor, sparris, västerbottencrisp samt färskpotatis 245
Örtgrillad tonfisk med ljummen sallad på mograbiah couscous, kronärtskockstapenad, semitorkade tomater, bönor och babyspenat samt en lime-och myntayoghurt 265
Pirens moules mariniéres med vitt vin, grädde, chili och vitlök serveras med majonnäs och pommes frites 245
Råbiff på svenskt nötytterlår med torkad kapris, gulbetor, dijonsenap och rödlök serveras med picklade senapsfrön, äggula, majonnäs och pommes frites 215
Grillat kyckling- och chorizospett med citron, vårlök, riven pecorino och rökt paprikaemulsion serveras med rostad blomkål och färskpotatis 235
Pirens viltköttbullar med rårörda lingon, pressgurka och gräddsås serveras med potatispuré 175
Grillad entrecote 300 gram eller oxfile 180 gram 295/315
med grillad sparris, friterade tomater, ramslöksemuslion serveras med rödvinssås och pommes frites

För de yngre (under 12 år)

Fish and chips med liten sallad samt majonnäs 79
Viltköttbullar med lingon, gräddsås och potatispuré 69
Biff på kalv med pommes frites och majonnäs 99

Desserter

Creme brûlée med smak av vanilj 95
Mangomousse med passionsfruktscurd, mangosallad med mynta och lime toppas med kokosmaränger 105
Jordgubbskompott med stjärnanis och tonkaböna med pistagenötter och rostad vit choklad serveras med vit chokladcréme smaksatt med lime 105
Chokladtryffel 35
Sorbet / Glasskula 45
Pirens trio – Enkel espresso, chokladtryffel och Boulard Solage Pays d’ Auge 3 cl eller Nederburg Noble Late Harvest 112