Kommer inom kort...

Meny

Serveras Måndag-Fredag från 11.00 – 14:00

Vecka. 49

Veckans affärslunch

Endast varmrätt 160:- | Två rätter 200:-
till din varmrätt väljer du antingen valfri förrätt eller valfri dessert
Måndag
Halstrad lax med löjromshollandaise, pocherat ägg, bladspenat, sockerärtor serveras med kokt potatis eller Älgisterband serveras med senapssky, rödbetor, äpple, coruichous och potatispuré
Tisdag
Gnocchi vänd i ruccolapesto serveras med tomat, mozzarella toppad med rostade pinjenötter och chiliolja eller Biff Rydberg serveras med ölbrässerad lök, senapscréme och äggula
Onsdag
Citronbakad rotselleri med dragon- och senapsemultion serveras med en äpple, spetstkål och matvetesallad eller Flankstek på grillat surdegsbröd med pico de gallo, vitlöksmajonnäs, bladsallad och pommes frites
Torsdag
Bakad torsk serveras med räkor, dill, syrad fänkål, brynt smör och potatispuré eller Ungersk gulaschsoppa serveras med gräddfil och saltgurka
Fredag
Grillad tonfisk serveras med en ljummen couscoussallad, harissayoghurt, surdegskrutonger och citron eller Lammrostbiff med silverlöksgratäng, marsalasky, gröna bönor och timjansbakad potatis
Självklart ingår vårt egenbakade bröd, bryggkaffe  samt bordsservering i våra luncher -- På plats kan du också välja fritt bland våra förrätter

Förätter

Jordärtskockssoppa med krispigt chips serveras med grillat bröd toppas med smörstekt svamp 95
Skagenröra serveras med smörstekt levainbröd toppas med löjrom 135
Bruschetta med tomatsalsa, mozzarella och prosciutto 115
Liten råbiff blandad med ponzu serveras med bovetecrunch, krasse och chilimajonnäs 105

Varmrätter

Krämig svamprisotto på kantarell och champinjon med smak av tryffel och parmesan toppas med gräslöksolja och hasselnötter 205
Skagenröra serveras med smörstekt levainbröd toppas med löjrom 245
Pirens caesarsallad med handskalad räkor, hyvlad parmesan och surdegskrutonger 195
Fisk-och skaldjursgryta med smak av saffran och tomat serveras med räkor och blåmusslor samt saffransaioli 225
Råbiff på svenskt nötytterlår blandad med ponzu serveras med bovetecrunch, krasse, chilimajonnäs äggula och pommes frites 195
Pirens kalvköttbullar med rårörda lingon, pressgurka och gräddsås serveras med potatispuré 175
Schnitzel med brynt citron- och gräslökssmör, kapris, rödvinssky och pommes frites 185

Dessert

Creme brulée med smak av vanilj 75
Chokladbrownie med jordnötter.och pistagetäcke med vaniljglass och ljummen chokladsås 105
Chokladtryffel 35
En valfri kula glass/sorbet 35

Serveras på lördagar 12.00-16.00 och söndagar 12.00-19.00

Smått & Plock

Oliver 55
Marconamandlar 55
Tomat- och mozzarellasallad 95
Hummus med cruditéer 75
Mac'n cheese 85
Chips, löjrom, gräddfil, rödlök 105
Charkuterier 55
Belgisk våffla, enrisrökt bacon, lönnsirap 95

På bröd

Benedict - Avokado, pocherat ägg, majonnäs, bovetecrunch och krasse 155
Florentine - Kallrökt lax, pocherat ägg, hollandaise och spenat 165
Skagenröra, dill, löjrom 175
Pulled pork, coleslaw, sötpotatis pommes frites 185

Stammisarna

Krämig svamprisotto på kantarell och champinjon med smak av tryffel och parmesan toppas med gräslöksolja och hasselnötter 195
Fisk-och skaldjursgryta med smak av saffran och tomat serveras med räkor och blåmusslor samt saffransaioli 225
Råbiff på svenskt nötytterlår blandad med ponzu serveras med bovetecrunch, krasse, chilimajonnäs äggula och pommes frites 195
Grillad hamburgare med tryffelmajonnäs, picklad silverlök och gruyèreost serveras med pommes frites 195
Pirens viltköttbullar med rårörda lingon, pressgurka och gräddsås serveras med potatispuré 185
Schnitzel med brynt citron- och gräslökssmör, kapris, rödvinssky och pommes frites 185

Dessert

Creme Brûlée med smak av tahitivanilj 95
Chokadbrownie med jordnötter- och pistagetäcke serveras med vaniljglass och chokadsås 105
Chokladtryffel med saltad kolacréme 35
En kula glass / sorbet 45
Piren trio 99
Enkel espresso, chokladtryffel och 3cl Nederburg Noble Late Harvest eller Moscato d'Asti

Serveras Måndag-Lördag från 16.00

Förätter

Honung- och chiligratinerad chévreost med balsamicoglaserade betor, rostade pinjenötter och bladspenat 115
Krämig jordärtskockssoppa med krispigt chips serveras med toast toppad med smörstekt svamp 105 105
Bakad pumpacréme med smak av ingefära serveras med shiitakesvamp och rostad kokos 95
Chili- och vitlöksfrästa rödräkor med grillat bröd och citron 145

Varmrätter

Krämig jordärtskockssoppa med krispigt chips serveras med toast toppas med smörstekt svamp 165
Ljuvlig svamprisotto med parmesan, hasselnötter och färskriven tryffel 205
Halstrad rödingfilé med löjrom, primörer och västerbottensostcréme serveras med smörad kräftsås och potatispuré 255
Fisk- och skaldjursgryta med smak av saffran och tomat med räkor, blåmusslor, saffransaioli och grillat bröd 225
Råbiff på svenskt nötytterlår blandad med ponzu serveras med äggula, bovetecrunch, krasse, chilimajonnäs och pommes frites 195
Pirens kalvköttbullar med rårörda lingon, pressgurka och gräddsås serveras med potatispuré 175
Schnitzel med brynt citron- och gräslökssmör, kapris, rödvinssky och pommes frites 185
Rödvinsbrässerad oxkind med svamp, pärllök och sidfläsk serveras med potatispuré och riven tryffel 245
Pirens planka på biff 200 gram, haricots verts, härlig bearnaise, rödvinssky och pomme duchesse 245

Dessert

Creme brûlée med smak av vanilj 95
Chokadbrownie med jordnötter- och pistagetäcke serveras med vaniljglass och chokadsås 105
Chokladtryffel 35
Sorbet / Glasskula 35
Pirens trio – Enkel espresso, chokladtryffel och Boulard Solage Pays d’ Auge 3 cl eller Nederburg Noble Late Harvest 112